Fout

The webmaster has forbidden your access to this site

Billy heeft nu een vast dienstverband!

“We zouden Billy negen maanden in dienst nemen. Hij is nu al drie jaar bij ons."

Robbert de Metter
Directeur
  

“In het begin was ik sceptisch, maar het is zó goed uitgepakt. Ik kan het absoluut andere werkgevers aanraden!”

 

Robbert de Metter, eigenaar van Meerdink Bruggen, kwam bij een bouwproject in aanraking met Social Return: een initiatief vanuit WerkBedrijf om mensen met een uitkering aan de slag te krijgen. Social Return heeft er voor gezorgd dat Billy een kans kreeg in zijn bedrijf.

 

Samen sterk voor werk

Bij aanbestedingen boven de € 50.000,- werken gemeenten in het Rijk van Nijmegen met Social Return. Dit betekent dat werkgevers voor deze opdracht met de gemeente afspreekt dat zij een aantal mensen met een uitkering of arbeidshandicap een baan geeft. WerkBedrijf helpt werkgevers met Social Return-verplichting bij het vinden van een passende match.

 

Moeizame start

Bij een opdracht voor een aantal bruggen voor de gemeente Nijmegen kreeg Robbert een Social Return-verplichting en nam hij jongere Billy in dienst. Op het begin was hij sceptisch: “Ik zag het meer als een verplichting. Ik wist niet wat het ons kon brengen, en of we uiteindelijk iemand ermee konden helpen.” Nu denkt hij daar anders over. “Het was een moeizame start, maar wij wilden dit laten slagen. We hebben niet opgegeven, we beten ons vast. Hierdoor hebben we wederzijds vertrouwen opgebouwd met Billy. Billy heeft letterlijk de knop omgezet. Hij heeft een enorme inzet, een enorme drive. We zijn heel blij met hem. Dat is echt super!”

 

Win-win situatie

Volgens Robbert is Social Return een mooie manier om mensen te resocialiseren in de werkomgeving. Als je eenmaal het vertrouwen opbouwt, kun je samen zo veel bereiken. Billy heeft nu een vast dienstverband bij Meerdink Bruggen. “We hadden de verplichting om hem negen maanden in dienst te nemen, maar hij is nu al voor het derde jaar bij ons in dienst: Het is een win-win-situatie”


Brug


logo arnhemlogo Nijmegenlogo Tiellogo Apeldoornlogo Doetinchemlogo Foodvalleylogo gelderland