Fout

The webmaster has forbidden your access to this site

Werkloze bewoners renoveren eigen flat

6 bewoners werken mee aan de renovatie van de 4 flats (totaal 132 appartementen) aan de Beethovenlaan in Doeitnchem. De 6 bewoners die meewerken zijn langdurig werklozen die in de bijstand zitten. 
De deelname van de bewoners komt voort uit een project van Sité Woondiensten. Daarbij wordt van de hoofdaannemer verwacht dat deze een deel van de loonsom inzet om ervaringsplekken te bieden voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. foto van Jan van den Brink, © De Gelderlander

DOETINCHEM, 03 december 2014.
6 bewoners werken mee aan de renovatie van de 4 flats (totaal 132 appartementen) aan de Beethovenlaan in Doeitnchem. De 6 bewoners die meewerken zijn langdurig werklozen die in de bijstand zitten.
De deelname van de bewoners komt voort uit een project van Sité Woondiensten. Daarbij wordt van de hoofdaannemer verwacht dat deze een deel van de loonsom inzet om ervaringsplekken te bieden voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.


Huizen
De Beethovenlaan is 1 project, maar dit volgt ook bij de renovatie van huizen aan de Kloosstraat, de Paul Krugerlaan en het Van Zadelhoffplein.

12 mensen
"In totaal gaat het om 12 mensen die 40 uur per week werken en op de loonlijst staan", zegt Hans van Es, projectmanager van Sité. "De Beethovenlaan, waar de renovatie 1,5 jaar duurt, is bijzonder omdat het toevallig gaat om mensen die hier ook wonen."

Kwetsbare buurt
Al is dat ook weer niet helemaal toevallig. Van Es: "35 procent van de bewoners van deze flats heeft geen werk. Dit is een kwetsbare buurt. Doel is dat deze mensen er een vaste baan aan overhouden."

fotobijschrift:
Sanko, Marcel en Jeroen (van voor voor naar achteren) zijn 3 bewoners die meehelpen met de renovatie van de flats aan de Beethovenlaan in Doetinchem. Jan van den Brink Locatie Doetinchem

logo arnhemlogo Nijmegenlogo Tiellogo Apeldoornlogo Doetinchemlogo Foodvalleylogo gelderland