Fout

The webmaster has forbidden your access to this site

Diplomering groep 6 aan "de basis"


Betrokkenen (medewerker gemeente Ede, werkgever, werkzoekende) vertellen over Social Return en concreet project om ruimtes in gemeentehuis op te knappen, waarin werkzoekenden aan het werk zijn gekomen. Via SR zijn 197 mensen aan het werk gekomen in de gemeente Ede   © Ede TV

De gemeente Arnhem is er samen met verschillende thuiszorgorganisaties (A en S groep, STMG en Groot Gelre), ROC Rijn IJssel en de gemeente Arnhem eer in geslaagd de 6de groep bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen. Van de deelnemers aan het project heeft 67 % een diploma behaald en een reguliere baan gevonden in de zorgsector.Dit project was geheel gericht op het vinden van betaald werk in de orgsector. Tijdens het project volgden de deelnemers de opleiding zorghulp n stage bij de thuiszorg werkgevers.
Er werden extra lessen Nederlandse taal gegeven aan die deelnemers die dat nodig hadden. Deze lessen waren gericht op dagelijks taalgebruik op de werkvloer. Ook werden er extra lessen computervaardigheden gegeven aan de deelnemers die dat nodig hadden, met andere woorden een maatwerk  project.

Afgelopen donderdag 9 oktober 2014 is op een  feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden,  aan 10 deelnemers van het leer werk project, het diploma zorghulp overhandigd

Naast dat het project mooie cijfers voor uitstroom als resultaat heeft opgeleverd is een ander mooi resultaat van dit leer werk traject, dat alle deelnemers die het project afsluiten met een diploma of een baan zich zelf verder willen gaan ontwikkelen. De deelnemers zien het als eerste stap, de deelnemers willen allemaal verder gaan. Verder gaan met leren en werken.

Resultaat van groep 6.

•    15 deelnemers met een WWB uitkering zijn op 1 oktober 2013 gestart met het leer werk project  
•    10 deelnemers  hebben een diploma behaald en een betaalde baan.
•    5 deelnemer zijn uitgevallen omdat het project niet passend was om psychische, of Fysieke problemen  
•    Werkgevers hebben zelfopgeleide/ gediplomeerde werknemers

67 % van de deelnemers aan het project heeft een diploma en een betaalde baan behaald;
33 % van de deelnemers hebben nu goed beeld over wat de mogelijkheden zijn richting betaald werk en heeft een passend vervolgtraject.

logo arnhemlogo Nijmegenlogo Tiellogo Apeldoornlogo Doetinchemlogo Foodvalleylogo gelderland