Fout

The webmaster has forbidden your access to this site

Bijeenkomst Perspectief op Social Return

 

Op 25 november ging u, 40 opdrachtgevers en 40 opdrachtnemers uit het hele land, met elkaar in gesprek met als doel de uitvoeringspraktijk van social return te verbeteren. Het programma heeft geleid tot een schat aan inzichten en goede voornemens van aanwezigen om nieuwe stappen te zetten. 

U bent in gesprek gegaan over een aantal vragen: Wanneer is social return succesvol? Wat kenmerkt opdrachtgevers en opdrachtnemers die effectief invulling geven aan social return? Wat zijn de belangrijkste veranderingen die nodig zijn? En wat kunnen we zelf bijdragen om deze veranderingen te helpen realiseren? 

Petra Oden (lector aan de Hanzehogeschool, als sidekick aanwezig) onderstreepte nog eens dat de Europese aanbestedingsregels marktconsultatie stimuleren. Ignace Laval, ervaringsdeskundige in de Wajong en ook als sidekick aanwezig, riep aanwezigen op bij de gesprekken ook vanuit het perspectief van de doelgroep te denken en meer direct met hen in gesprek te gaan. 

Organisatoren Rombout Jas (InterPactum) en Bert van Boggelen (De Normaalste Zaak), spraken tijdens het plenaire deel de hoop uit dat deze bijeenkomst een startpunt wordt van een brede beweging, waarin partijen lokaal met elkaar in gesprek gaan en vanuit een gezamenlijk perspectief een meer effectieve inzet van social return ontwikkelen. De aanwezigen pleitten ervoor om ook op lokaal niveau ontmoetingen te organiseren zodat dit thema ook regionaal een vervolg krijgt. De Normaalste Zaak en InterPactum (landelijke kenniskring social return) zullen in 2016 de (regionale) voorzetting van de consultatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers over social return blijven stimuleren. Er volgt begin 2016 een publicatie met de inhoudelijke opbrengsten van de bijeenkomst.

Wij hopen dat u het een interessante bijeenkomst vond en verwelkomen u graag bij toekomstige bijeenkomsten. Tot die tijd blijven we graag met u in contact via de LinkedIn pagina Social Return

 

 Bert van Boggelen & Rombout Jas

logo arnhemlogo Nijmegenlogo Tiellogo Apeldoornlogo Doetinchemlogo Foodvalleylogo gelderland